Nieuws!!!!! 

Nikita de Wakkere Rakker en Quartz Zwart Piet 

Als alles gelukt is verwachten we van dit tweetal een leuk nestje.

De kleintjes worden rond 18 januari 2022 verwacht. We kijken er met spanning naar uit want het is een met zorg uitgezochte combinatie.

 

Nikita de Wakkere Rakker

Quartz Zwart Piet 

roepnaam Dino

 

 

 

 

Horus is de vader van Lex du Dragon rouge de Jupiter

En opa van Nikita en Renske de Wakkere Rakker

"Horus du Pont Chatinat"  is overleden.

Dit verslag over Horus is overgenomen uit het Belgische clubblad, en geschreven door Agnes Pollet.

31-8-2012 geboren en 24-10-2015 overleden.

Eerst was er twijfel, lees ik dit goed, is dit wel een bericht van Carole zelf? Jawel.... verbijstering, ongeloof, verdriet gaat door mij heen! Horus is er niet meer! Hij werd doodgereden! Horus is het Schipperke dat in zijn korte leven (hij was slechts drie jaar oud) op 74 tentoonstellingen te zien was geweest en alle mogelijke kampioenschapstitels en certificaten van meerdere landen en ook internationale kampioenschapstitels had behaald. Hij was het paradepaardje van zijn vrouwke Carole Delaporte. 

Al deze behaalde titels kunnen nochthans niet opwegen tegen het inmense verdriet om zijn overlijden. Horus was een ondernemend, onbevangen en nieuwsgierig Schipperke, boordevol levenslust.

In de tentoonstellingsring nam hij de beste poses aan, om zijn vrouwke te behagen en dit gebeurde altijd met groot succes.

Lieve Horus, we zullen je missen op de tentoonstellingen. Je was echt uniek en een pracht exemplaar. Jouw heengaan is een verlies voor de Schipperkeswereld. Je was robuust, goed gebouwd en met een prachtig reuenhoofdje, een streling voor het oog!

Je bent veel te snel van ons heengegaan.

 

Horus was uit de tuin ontsnapt en is samen met "Sipie" stamboeknaam is Gare op stap gegaan, helaas werd het oversteken van een hele drukke weg hem fataal. Een aanrijding met een auto veroorzaakte dat hij opslag overleed.

 

Tinus kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau

2013 was er KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH van de Vrienden van het Schipperke.

 

Ook de Vrienden v.h. Schipperke hadden een jubileumjaar zij vierde hun 35 jarige bestaan.

De burgemeester van Oisterwijk was aanwezig om aan de compleet verraste en ontroerde secretaris Tinus v Breda een koninklijke onderscheiding uit te rijken.

Tinus heeft zich al vanaf de oprichting in 1978 ingezet voor de vereniging.

Daarom had het zijne Koninklijke Hoogheid behaagt hem hiervoor de onderscheiding te geven van

Ridder in de Orde Van Oranje Nassau.

Het hele gebeuren werd gefilmd door Leen de Zeeuw, en een fotoreportage werd gemaakt door Anton de Zeeuw als mooie herinnering voor Tinus.

Als extra kreeg Tinus ook nog een klok met daarop het logo van de Schipperkesclub.

Na alle felicitaties, bloemen, en de alcoholvrije champagne, werd er na 1 ½ uur vertraging  begonnen aan de keuring van de schipperkes.

Er waren 42 Schipperkes aanwezig, daarbij waren ook een aantal Schipperkes van onze leden. 

Jopie de Zeeuw Boelee